Tujuh Penyebab Ejakulasi Pramatang

1
486
views
cara tahan lama

Ejakulasi pramatang antara gejala yang paling di takuti oleh lelaki. Sebagai panduan untuk anda, berikut adalah tujuh sebab kenapa ejakulasi pramatang terjadi.

PERTAMA

Keyakinan yang rendah – Keyakinan rendah suami untuk puaskan isterinya akan jadi penyebab dia alami ejakulasi pramatang. Ini kerana dia akan ragu – ragu dalam tindakan dia untuk merangsang isterinya. Ragu – ragu hanya akan merosakkan hubungan seks.

KEDUA

Zakar yang terlalu sensitif – kepala zakar yang terlalu sensitif terhadap rangsangan juga akan jadi penyebab kepada ejakulasi pramatang.

KETIGA

Tidak pandai bersetubuh – lelaki yang tiada ilmu yang cukup untuk melakukan persetubuhan pasti akan alami ejakulasi pramatang. Ini kerana, mereka  hanya ikut nafsu mereka sahaja tanpa memikirkan pasangan.

KEEMPAT

Kurangnya ilmu mengenai organ seksual  wanita – Bagi lelaki yang terlalu fokus pada dua organ seksual utama wanita iaitu payudara dan vagina, mereka akan tewas awal kerana  mereka rasakan sudah cukup untuk rangsang isteri mereka melalui rangsangan pada dua organ ini. Padahal organ seksual wanita adalah seluruh badan termasuklah pemikiran. Anda perlu rangsang semuanya untuk beri kepuasan pada isteri supaya dia datang inzal.

KELIMA

Tertekan – perasaan tertekan menyebabkan anda ingin cepat tamatkan hubungan seks. Hasilnya, anda  akan datang inzal lebih cepat dari isteri.

KEENAM

Tidak cukup terangsang – Mereka yang terangsang secara fizikal dan emosi akan sabar untuk menikmati hubungan seks.

KETUJUH
Marah – Perasaan marah pada pasangan akan menyebabkan anda terleka dari mengatur rangsangan yang sepatutnya.

Jika anda dapat elak dari tujuh penyebab di atas, anda pasti tidak akan alami ejakulasi pramatang.

Jom baca bagaimana untuk elakkan ejakulasi pramatang di sini.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here