Tiga tips untuk meningkatkan daya tahan ketika melakukan hubungan seks

2
7385
views
posisi seks

Ramai suami sekarang alami masalah ejakulasi pramatang. Malangnya, mereka malu untuk bertanya dan terlalu sayangkan ego mereka sedangkan aktiviti seks adalah aktivti yang menyeronokkan.  Jika anda ada masalah ejakulasi pramatang, anda jangan risau kerana artikel akan beri anda tiga tip untuk menyelesaikan masalah ini.

 

Tip pertama : Sihatkan tubuh badan.

Kelebihan berse

Menurut kajian, semakin kurang lemak di dalam badan, anda akan tahan lebih lama ketka melakukan hubungan seks. Selalulah senaman supaya fizikal anda kuat dan mental juga kuat. Jogging, senaman berat  dan berjalan adalah jenis senaman yang akan jadikan badan anda sihat dan seterusnya akan meningkatkan daya tahan anda di ranjang.

 

Tip kedua : Selalu tukar posisi.

posisi seks

Jangan kekal hanya dengan satu posisi kerana badan anda mungkin letih dan anda akan fokus untuk datang orgasm dengan cepat. Apabila anda tukar posisi, otot anda dapat rehat dan kehendak untuk datang orgasm akan turun. Jadi, anda akan lebih tahan lama jika anda selalu tukar posisi.

 

Tip ketiga : Fokus untuk keseronokan.

 

Ketika lakukan hubungan seks, anda jangan fokus untuk dapatkan orgasm sahaja. Sebaliknya anda alihkan fokus anda pada keseronokan. Orgasm pula adalah puncak keseronokan ketika melakukan hubungan seks di mana anda akan kejarnya apabila anda berdua sudah puas sepenuhnya melakukan hubungan seks.

 

Baca juga : Tip Mengatasi Ejakulasi Pramatang

Kondom Berduri Untuk Tingkatkan Air Faraj ?  Klik Sini

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here