Kelebihan hubungan seks pada hidup anda.

0
154
views

Hubungan seks sebenarnya adalah aktiviti yang sihat. Berikut adalah enam kelebihan bagi hubungan seks.

 

Kelebihan pertama : Bakar kalori.

 

Hubungan seks adalah aktiviti fizikal dan ia akan bakar kalori anda. Kehidupan seks yang baik pasti akan menjadikan anda seorang yang lebih bertenaga apabila menjalankan urusan seharian.

 

Kelebihan kedua ; Hubungan seks boleh menyembuhkan sakit kepala.

 

Apabila anda datang inzal, anda akan lepaskan segala tekanan atau perkara yang memeningkan fikiran anda. Malah, hubungan seks juga membantu anda untuk berfikir dengan lebih waras.

 

Kelebihan ketiga ; Mengurangkan tekanan darah.

 

Di sebabkan hubungan seks dapat mengurangkan tekanan di fikiran, secara tidak langsung tekanan darah anda juga akan kurang. Jadi, hubungan seks yang sihat boleh mengawal tekanan darah supaya tidak jadi terlalu tinggi.

 

Kelebihan keempat ; Menguatkan sistem pertahanan badan.

 

Aktiviti seksual boleh meninggikan aras antibodi di dalam badan di mana ia boleh menghalang demam dan beberapa jangkitan virus yang lain.

 

Kelebihan kelima ; Membantu anda untuk tidur lebih lena pada malam hari.

 

Apabila permintaan seksual anda di penuhi, badan anda akan lebih bersedia untuk tidur. Ini kerana fikiran anda lebih tenang dan badan anda pula penat. Jadi, anda akan tidur lebih lena.

 

Kelebihan keenam ; Meningkatkan keyakinan diri.

 

Hubungan seks yang di lakukan secara rela dan gembira akan menghasilkan perasaan gembira dalam hati. Hati yang gembira akan menerbtkan keyakinan di dalam hati.

 

Hubungan seks adalah nikmat dari Allah taala. Ada banyak lagi kelebihan yang kita tidak dapat lihat dengan mata kasar. Jadi, demi Allah jagalah hubungan seks anda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here